Άρχισε να γυμνάζεσαι…

Για  να έχει το παιδάκι σου  8% υψηλότερο δείκτη ευφυΐας από ότι προβλέπεται από τα γονίδιά του

Για να  είναι κατά 14% εξυπνότερο. Συνέχισε να γυμνάζεσαι και κατά τη διάρκεια της λοχείας και θήλασε το ταυτόχρονα…

 Είναι αποδεδειγμένο πως η κατάλληλη άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγεί τόσο σε ευκολότερο και με λιγότερες επιπλοκές τοκετό, όσο και στην ταχύτερη επάνοδο στην προ της κύησης σωματική κατάσταση, ειδικά αν η άσκηση συνεχιστεί και μετά τον τοκετό.

Επιγραμματικά η Άσκηση επιτυγχάνει:

  • Διευκόλυνση της σωστής τοποθέτησης του σώματος του εμβρύου για να ενεργοποιηθεί φυσιολογικά η διαδικασία τοκετού, εξαφάνιση των συσπάσεων Braxton-Hicks και επίταση των αληθινών συσπάσεων του τοκετού.
  • Μείωση του άγχους της εγκύου, βελτίωση της καρδιαναπνευστικής και διευκόλυνση της γαστρεντερικής της λειτουργίας, ενίσχυση της σπονδυλικής στήλη και γενικά του μυοσκελετικού συστήματος προκειμένου να ανταποκριθεί το γυναικείο σώμα στις νέες μηχανικές φορτίσεις, συμβάλλοντας έτσι στην ορθή στάση του σώματος και στην ανακούφιση από τους πόνους που προκαλλούν οι αλλαγές αυτές.
  • Εκτός αυτού βελτιώνεται η περιφερική κυκλοφορία και ελαχιστοποιείται έτσι ο κινδύνος εμφάνισης και η βαρύτητα των ευρυαγγειών και των κιρσών, όπως και το κλασικό εμφανιζόμενο οιδήμα στα άκρα.
  • Και τέλος σημειώνεται σημαντική βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης,της πνευματικής διαύγειας καθώς και αυξημένη αίσθηση αυτοαντίληψης και αυτοεκτίμησης της μέλλουσας μαμάς.

 

HUMAN MAMA