Μπότες λεμφικής αποσυμπίεσης

Η θεραπεία συμπίεσης – ΛΕΜΦΙΚΗ Φυσικοθεραπεία  με ΜΠΟΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ως μέθοδος λεμφικής παροχέτευσης, συμπιέζει και αποσυμπιέζει και ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλει στην αποθεραπεία σε μετατραυματικό ή μετεγχειρητικό στάδιο, ενώ αποστραγγίζει τις τοξίνες και τα μεταβολικά απόβλητα του οργανισμού.

Με ποιον τρόπο βελτιώνει την ποιότητα ζωής;

Η συνύπαρξη και ταυτόχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας και της φυσικής κατάστασης, προσφέρει αναμφίβολα ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και καινοτόμες εφευρέσεις. Ποιος να το φανταζόταν παλιότερα, ότι στο μέλλον θα βλέπαμε σούπερ σταρ των σπορ, επαγγελματίες αθλητές ή απλούς ανθρώπους, να χαλαρώνουν, φορώντας κάτι που μοιάζει με διαστημική στολή; Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να πάνε στο φεγγάρι ή σε κάποια αποστολή στον Αρη. Πρόκειται απλά για άτομα που είτε αναρρώνουν από κάποια επέμβαση, είτε αποφορτίζουν το σώμα τους από την τελευταία προπόνηση και προετοιμάζονται για το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού τους φορώντας ΜΠΟΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΜΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. 

 

Τι είναι όμως αυτά τα περίεργα κοστούμια ή εάν θέλετε παντελόνια, τα οποία κάνουν όσους τα φορούν, να μοιάζουν με πρωταγωνιστές από κάποια sci-fi ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ;

 

Ονομάζονται ΜΠΟΤΕΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ή αλλιώς ΜΠΟΤΕΣ ΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Αν και τα ίδια τα κοστούμια είναι περίπλοκα, ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι απλό, καθώς συμπιέζουν και αποσυμπιέζουν, ενθαρρύνουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Πρόκειται για ΣΥΣΚΕΥΗ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΜΑΣΑΣ που ασκεί πίεση στα κάτω άκρα (ή και στα άνω άκρα με το κατάλληλο εξάρτημα), ώστε να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και να διατηρήσει το λεμφικό υγρό που ρέει μέσω του σώματος. Η συνεπής ροή αίματος βοηθά στη χαλάρωση των μυών, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα που υποφέρουν από προβλήματα κινητικότητας ή αναρρώνουν από άλλες ιατρικές παθήσεις ή ακόμα και από έντονη προπόνηση. Οι ΜΠΟΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ βοηθούν τη ροή του λεμφικού υγρού να αποστραγγίζει τις τοξίνες και τα μεταβολικά απόβλητα από το σώμα, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους ανάπτυξης χρόνιων παθήσεων.