Κατανόηση του Αυχενικού Συνδρόμου

 

Το αυχενικό σύνδρομο είναι μια κοινή πάθηση που προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η κακή στάση σώματος και οι εκφυλιστικές παθήσεις. Οι σύγχρονες έρευνες υποδεικνύουν ότι η καθιστική ζωή και η παρατεταμένη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών επιδεινώνουν τα συμπτώματα.

Προκαλεί πονοκεφάλους, μουδιάσματα στα χέρια και γενικό εκνευρισμό.

Αντιμετώπιση

 

Αναγκαία είναι μια λεπτομερή αξιολόγηση για δυο θεμελιακούς λόγους. 

Πρώτον πρέπει να βρεθεί το αίτιο που μας έφτασε μέχρι εδώ(κύρια διαγνωστική μέθοδος αποτελεί το manual therapy το οποίο και κάποια κέντρα φυσικοθεραπείας εφαρμόζουν)

Δεύτερον εφόσον γνωρίζουμε το αίτιο τότε θα μπορούμε στοχευμένα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Στην αξιολόγηση μας συμπεριλαμβάνουμε και τους παράγοντες του στρές το οποίο πολλές φορές αποτελεί και τον κύριο παράγοντα δημιουργίας  του αυχενικού προβλήματος.  

Σύγχρονες Θεραπευτικές Μέθοδοι

 

manual therapy- Η πιο σύγχρονη και υψηλής παροχής  φυσικοθεραπείας. Είναι μια σύνθετη εφαρμογή τεστς και τεχνικών πάνω στα οστά και τους μύες. Δυστυχώς λίγα κέντρα φυσικοθεραπείας τα εφαρμόζουν.

Βελονισμός τύπου dry needling-θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε και βελονισμό δυτικού τύπου. Εστιαζει  πάρα πολύ στους μύες που πονάνε και έχει άμεσο αποτέλεσμα μειώνοντας τον πόνο.

Άσκηση σε συνδυασμό με τεχνικές αναπνοών-η πιο σύγχρονη προσέγγιση στην θεραπευτική γυμναστικη με μια ολοκληρωμένη ολιστική εφαρμογή.

 

Συμπέρασμα

Η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνικών και εναλλακτικών θεραπειών μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και πρόληψη του αυχενικού συνδρόμου.